Dorn terapi

Dorn terapi og Breuss massage

Dyr og mennesker

Impulsmetode efter Dieter Dorn


Dornmetoden ønsker at afhjælpe fejlstillinger i kroppen ved hjælp af kontrollerede korrektioner. Det gør den til en blid men effektiv behandling imod smerter i bevægeapparatet.

Korrekturene udføres imens man bevæger kroppen, f.eks. svinger med en arm eller et ben. Du får øvelser med hjem som støtter op om terapien og gerne sikre et holdbart resultat. En Dorn-behandling er hos mennesket først og fremmest en hjælp til selvhjælp.

Udover rygsøjlen arbejder en uddannet Dornterapeut også med fejlstillinger i andre led og retter benlængdedifferens, forårsaget af spændinger og blokeringer.

Hos hunden og hesten udfører terapeuten eller hesteejeren den svingende bevægelse, hvis det er nødvendigt.

Metoden er en gammel behandlerteknik som blev anvendt specielt i det sydlige Tyskland af kloge koner og mænd. Den blev beskrevet og videreudviklet af tyskeren Dieter Dorn.


Breuss-massage, den energetiske massage som støtter op om Dorn-terapien


Breuss massagen er en blid massageteknik udviklet af healeren Rudolf Breuss. I Tyskland undervises denne massageform i forbindelse med uddannelsen som Dorn-terapeut, da de to behandlingsteknikker har vist sig at være uhyre effektiv sammenlagt.

Massagen er meget blid, og ønsker at opnå en revitalisering af ryggen og diskusskiverne.


Uddannelse i Dorn/ Breuss hos Dorn Ausbildungszentrum Nord hos Volker Kipper som er udlært hos selve Dieter Dorn.


Uddannelse i Dorn til hunde hos Dorn Therapiezentrum für Hunde hos Susanne Schmitt